Itt a Január! Új év, új élmények, friss ruhatár!

Itt a Január! Új év, új élmények, friss ruhatár!

A január sokaknak a legszürkébb hónapok egyike. Véget értek a várva várt ünnepek, lecsengett a szilveszteri kavalkád, s az ünnepélyes fahéj- és fenyőillatú, boldog időszak helyébe az elcsendesedő évindító téli hónap lép. Ilyenkor hajlamosak vagyunk begubózni, elkedvtelenedni. Mit lehet ilyenkor tenni?

Ne csüggedj! Gondolj inkább a gyorsan közeledő, üde és friss tavaszra, és használd ki ezt az időszakot ruhatárad frissítésére!

A szürkének tűnő januári hónapot egy szempillantás alatt színessé varázsolhatod néhány új ruhadarab beszerzésével. Most még a sötét színeké a főszerep, de ez hamarosan megváltozik, hiszen a tavasz frissítő szele pillanatok alatt ideér, hogy felélénkítse tested és lelked egyaránt. Használd ki ezt a pár hetet arra, hogy még időben felkészülsz erre a csodás évszakra!

A selejtezés nemcsak a szekrényedben tesz rendet, hanem a gondolataidban is

Nézd át a szekrényed, bizonyára találni fogsz olyan ruhadarabokat, amelyekhez már évek óta nem nyúltál hozzá, de valamiért tartogatod őket. „Egyszer még biztos jó lesz, talán majd belefogyok, de jó is volt az a buli, amikor ezt viseltem.” Ugye nálad is előfordultak hasonló gondolatok? A ruhákhoz rengeteg élmény és érzés fűz, ezért hajlamosak vagyunk érzelmi alapon kötődni hozzájuk. Ennek hatására viszont egy idő után a szekrényünk átváltozik egy bejárhatatlan labirintussá, amiből sehogy sem leljük a kiutat. Ezzel a módszerrel pedig pont az ellenkező hatást érjük el, mint amit szerettünk volna. A reggeli sietségben nem találjuk azt a ruhát, amit hirtelen magunkra húzhatnánk, a sok tartalékolt darab között pedig elveszik a lényeg, és megszületik a nők által sokszor emlegetett mondat: „Nem igaz, hogy nincs egyetlen normális göncöm sem!”

A tökéletes módszer a januári káoszra

Helyezkedj kényelembe, főzz egy illatos, forró teát, hunyd be a szemed és képzeld el, mit fogsz ebben az évben csinálni! Új év, új ötletek, utazások, partik, baráti összejövetelek. Ugye milyen jól hangzik? Ha elkészült a fejedben az életed 2020-ra vonatkozó kisfilmje, akkor jöhet a második lépés. Nyisd ki a szemed, tárd ki a szekrényed ajtaját, és légy könyörtelen! No persze ne kezdj eszeveszett kiabálásba a szomszéddal, vagy ne hívd fel a főnököd, hogy holnaptól nem mész be dolgozni. A könyörtelenséget ez esetben egyvalamire fókuszáld: a ruháidra.

Szánj rá egy fél napot, és ess neki a ruháidnak! Dobáld a szoba közepére a szekrényed tartalmát, majd kezdd el a szelektálást! Ami nem jó méretben, bolyhos, vagy már legalább 2 éve nem volt rajtad, az mehet is az adomány kupacba. Haladj szépen sorban. Ha kell, szakítsd meg a folyamatot egy jó kávéval, vagy tegyél be valami jó zenét, amitől biztosítod saját magadat is arról, hogy a ruhatárfrissítés folyamata nem fog átmenni egy gyászszeánszba, amikor a régi idők emlékeit siratod. Szabadulj meg minden olyan göncödtől, amit már évek óta ide-oda pakolgatsz, csak hogy ne kelljen tőlük megválni.

Jöhet az újjászületés?

Ha kész van az adomány kupac, akkor elkészültél. Pakold vissza szépen hajtogatva a megmaradt darabokat, tegyél be egy kellemes illatú szappant vagy illatosítót a ruháid közé, és élvezd a letisztult szekrényed látványát! Ugye mennyivel jobb? Na és most jön a megfizethetetlen katarzisélmény, a megújulás. Friss és tiszta szekrényed várja az újdonsült lakóit, kezdődhet a feltöltődés! Nem kell egyetlen nap alatt visszatöltened a szekrényed tartalmát. Annak nem is lenne semmi értelme. De most már lehetőséged van arra, hogy szétnézz a divatos holmik között, és ha megtetszik valami, kényelmesen elhelyezd a megújult szekrényedben.

Nézelődésre fel!

A jövőbeli, friss ruhatáradnak csak a képzeleted szabhat határt. Nálunk, a Mituban, minden további hozzávalót megtalálsz!

Széchenyi 2020