Tippek és ötletek az otthoni karantén átvészeléséhez

Tippek és ötletek az otthoni karantén átvészeléséhez

A bezártság, önkéntes karantén vagy hívjuk home office-nak, mindenkire másképpen hat, de egy dolog biztos! Az életünk gyökeresen megváltozott, a hétköznapok teljesen átértékelődtek. A feladataink egymás után váltakoznak, és a hírekben kapott információk napról napra, de akár óráról órára borítják fel életünket. A bizonytalanság most az, ami mindenki fejében ott van. Meddig fog ez az állapot tartani? Hogyan tovább? A világot megváltani sajnos nem tudjuk, de egy dolgot azért mégiscsak tehetünk másokért, és saját magunkért is. A hangulatunkat és a hozzáállásunkat képesek vagyunk mindannyian uralni. Szóval fel a fejjel! Most adunk Neked néhány tippet a bezártság idejére, hogy könnyebben és vidámabban vészeld át ezt az időszakot.

A ruházatnak most is fontos szerepe van, csak éppen egészen másképp, mint gondolnád

Két eset van. Vagy gyerkőccel maradtál otthon, vagy még nincs gyermeked. Nos, mind a két esetben sokat segít a hangulatod javításában egy kis kreatívkodás. De hogyan és miként fogj neki? A válasz egyszerű! Amikor akad egy kis szabadidőd, tárd ki a szekrényed, és nézz körül benne. Hány régen elfeledett darab csücsül a polcok mélyén? Hány elhasznált alsónemű, rongyos törölköző, lepedő, páratlan zokni kacsingat rád vissza? Ami eddig valahogy mindig halasztást nyert magának (hiszen sosem volt rá időnk, valljuk be őszintén), most előtérbe kerülhet.

Használd fel a ruhadarabokat, rongyokat kicsit másképp

Ahelyett, hogy megszabadulnál tőlük egy egyszerű mozdulattal, inkább kezdj el velük játszani. Ezek a darabok tökéletesek arra, hogy kreatív megoldásokat készíts belőlük. Vágd szét a színes, elhasznált rongyokat. Készíts belőlük babaruhát, vagy babazoknit a kislányodnak, aki éppen otthon játszik a babáival. Vagy vágd formára őket és varrj belőlük dizájnos kiegészítőt otthonodba. Esetleg dobd ki a jelenleg használatos műanyag zacskókat és szatyrokat, és készíts textil bevásárlószatyrot a rég nem hordott darabokból.

Az ötletek tárháza végtelen

Kutyusoknak kutyaruha, cicusoknak vattával kitömött egérjáték, a rég elnyűtt farmer levágott végéből házi készítésű tartó tál, amibe bármilyen apróságot elhelyezhetsz. Gyűjtheted benne a hajgumikat, a befőttes gumikat, az aprópénzt vagy bármi mást.

Ne ess kétségbe, nem kell hozzá varrónői szakértelem

Az internet telis-tele van varró technikákkal és módszerekkel, hogyan kezdd el és miként indulj neki egy-egy kreatív ötlet megvalósításának. Jelenleg a divat várhat, de az otthonod nyugalma, a kellemesen eltöltött idő és a belső lelki béke most még fontosabb, mint valaha. Lásd meg a pozitívumokat minden egyes napban, örülj az egészségednek és vigyázz idős rokonaid épségére, úgy, hogy minél távolabb maradsz tőlük, ha teheted!

Ez most egy nehéz időszak, de bízunk benne, hogy ezzel a kis szösszenettel tudtunk segíteni egy kicsit abban, hogyan vészeld át ezt a rendkívül idegen és mindenki számára ismeretlen helyzetet.

Amint vége lesz ennek az egésznek, mi is visszatérünk a divathoz, és a Mitu kapui újra nyitva lesznek mindenki előtt, aki megújulni, feltöltődni és kikapcsolódni szeretne néhány színes és dizájnos ruhadarab beszerzése által!

Széchenyi 2020