Miért hiányoznak télen a színek?

Miért hiányoznak télen a színek?

A színek hatnak ránk, befolyásolják viselkedésünket és érzelmeinket. Számos szakértő vizsgálta a színek jelentőségét és igazolták, hogy különbözőképpen érzékeljük a színeket, és hogy a legtöbb emberből kiváltanak valamilyen reakciót.

Télen az időjárás, a természet is híján van az élénk színeknek, ezért szuper ötlet, ha legalább az outfit színeivel feldobjuk a hangulatunkat.

Melyik szín hat ránk a legerősebben?

Négy szín van, amelyek a legerősebben hat ránk és érzelmi iránytűként működik: a zöld, a sárga, a vörös és a kék. Különböző tulajdonságaik konkrét érzéseket váltanak ki belőlünk.

A dinamikus vörös

Kreatív, dinamikus, aktív, adrenalin, akarat erő
A vörös szín a hatalom jele, de figyelmeztet a veszélyre is, emellett vitalitást sugároz. Jó méregtelenítő, kitisztítja elménkből, testünkből a negatív szemléletet. De képes a vörös szín fellazítani az izmokat, izületeket.
Azok számára akik könnyen megfáznak, nagyon hatásos lehet ez a szín.

A türelmes citromsárga

A citromsárga a bölcsesség, az öröm, az eredetiség, a türelem és az őszinteség színe. A sárga tudós szín és precíz.
Akinek ez a kedvenc színe, az nagy szónok és vezető típus.
A citromsárga szín segíti az emésztést, mert pozitív hatással van a hasi idegközpontra emellett képes fokozni a szellemi aktivitást.
A fogyókúrában segítségünkre lehet, mert egyensúlyban tartja a testsúlyt. Képes enyhíteni a klimax és a menstruációs tüneteket.

A harmonikus zöld szín

Stabilitás, egyensúly, tapintat, nagylelkűség, harmónia, képzelőerő - ez mind a zöld színhez tartozik. Nyugtató hatása van, ezt érezzük is, egy természetben tett séta kapcsán.

A bölcs kék

Tudás, bölcsesség, türelem, igazság, csendesség, gyógyító.
Lelki nyugtatószer, amely segít legyőzni a kisebbrendűségi érzést.
A pajzsmirigyre, torokra és a tüdőre van nagy hatással.

 

Széchenyi 2020