Ne bonyolítsd túl a divatot! Egyszerű és nagyszerű tippek a divatos megjelenéshez

Ne bonyolítsd túl a divatot! Egyszerű és nagyszerű tippek a divatos megjelenéshez

A divat fogalma régebben egyszerűbb és könyebben körülhatárolhatóbb volt, mint ma. A kifutón fel-alá járkáló modelleken lévő ruhák iránymutatást adtak a hétköznapi embernek is arra, hogy mit viseljen az utcán az, aki követni akarja a trendet. Az aktuális trendet mutató irányadók (hírességek viselete a tv-ben játszott videó klipekben, műsorvezetők, bemondók öltözete és az üveg kirakatokba kihelyezett modellbábuk) egyértelműen tudtunkra adták, hogy úgyszólva mit is illik pontosan viselni. Emlékszel még a harang nadrágra vagy a vékony pántos topra? Mindenki ugyanabban járt és nem volt kérdés, hogy mégis mit nevezünk divatnak.

De mi a helyzet a mai divatirányzatokkal? Szinte már annyi van, hogy teljes mértékben elveszünk a ruhák, kiegészítők és stílusok kavalkádjában. Ne aggódj, ez teljesen természetes, de mi most segítünk Neked egy kicsit abban, hogyan is kövesd a divatot, anélkül, hogy feladnád önmagad stílusát.

A divat első sorban belőled indul ki

Hiába szeretnéd követni kedvenc amerikai sztárod stílusát, ha egyszerűen az nem áll jól neked, vagy éppen egyáltalán nem illik az életedbe. Ha például állatorvosként dolgozol, nem veheted fel az általad kiszemelt motoros bőrszerkót a rendelőbe, mert enyhén szólva furán néznének rád az emberek és az még hagyján, de sajnos munkád hitelessége is nagymértékben csökkenne. Sajnos az emberek valóban sokszor az általunk viselt ruhák alapján ítélnek meg minket. Ezért nagyon fontos, hogy viseletünk összhangban legyen azzal, amit képviselni szeretnénk. Ettől függetlenül variálhatod a stílusodnak megfelelően az öltözéked, csak óvatosan és diszkrétebben.

Lássuk picit egyértelműbben a dolgot

A szemed, hajad és bőröd színe az aminek egyensúlyban kell lennie a ruháid színével. A fehér bőrűeknek például kevésbé áll jól a sárga, mert még jobban sápasztja őket. Ellentétben a barnább bőrtónusúakkal, akiknek kifejezetten jól áll a citromsárga, okkerságra szín, kiemelve barnaságukat. Szóval ha alapvetően tisztában vagy azzal, hogy neked mely színek állnak jól, akkor jöhet az alkatod felmérése. Lássuk pontosan egyáltalán milyen csoportokra oszthatók a női idomok.

  • Banán alkat: Sportos, keskeny derekú, vékony karokkal. A banán alkatnak nincs hangsúlyos testrésze. Ez azt jelenti, hogy sem a csipője, sem a feneke, sem a dereka nem emelkedik ki az alap testvonalából. Ennek a testalkatnak kifejezetten jól állnak a sejtelmes, itt-ott kivágott, amorfabb formájú vagy elrendezésű ruhadarabok. Ha például a felső hátán van egy v alakú kivágás, vagy a karján több lyukacskán átlátszik a bőr. Az ilyen praktikus darabokkal lehet kiemelni, hansúlyosabbá és formásabbá tenni az idomokat.

  • Alma alkat: A mellbőség és a derék közel azonos értékű, a csípő pedig kisebb. Az-az a hangsúly inkább a test felső részén van. Az alma alkatú hölgyeknek kifejezetten jól állnak a szűkülő szárú, mintás élénkebb nadrágok illetve a mell alatt szűkített, ¾-es vagy hosszú ujjú felsők.

  • Körte alkat: Az almák ellentéte. A felsőtest kevésbé hangsúlyos, a csípő és a fenék része kiugrik a függőleges testvonalból. Szélesebb csípő és/vagy kerekebb fenék. A körte alkatúaknak jól áll a derékig felhozott nadrág és szoknya, a pánt nélküli vagy vékony pántos felsőrész, amely lelóg egészen a csipőcsont fölé.

  • Homokóra alkat: A mell, a derék és a csípő egy homokóra formáját testesíti meg. Ha ilyen alkattal rendelkezel, a ceruzaszoknya, szűkszárú nadrág, derékban szűkített blúzok és a magassarkú cipők a legjobb barátaid.

A lényeg tehát, hogy a divatos megjelenés nem attól függ, hogy éppen melyek a legsikkesebb trendek a világban, hanem, hogy képes legyél megtalálni a hozzád illő ruhadarabokat, amelyek nem csupán öltözékek, hanem csodás díszei tested minden porcikájának.

Bármelyik alkattal is rendelkezel, a Mitu-nál bőven van miből válogatnod!

Széchenyi 2020